Waarom Biologisch

droplet wave icon

Onze producten maken we met Biologische ingrediënten. Hartstikke logisch.

Wij willen graag met respect met de wereld om gaan. De keuze voor het gebruik van Biologische ingrediënten voor onze flesvoeding was daarom snel gemaakt. In de Biologische landbouw wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen en natuurlijke processen om de impact op het milieu en op de biodiversiteit zo beperkt mogelijk te houden. Waarom zou je iets anders willen?

Biologisch groeit

Steeds meer mensen kiezen voor Biologische producten, ook voor hun kinderen. Er komen dan ook steeds meer Biologische land- en tuinbouwbedrijven bij en het Biologische assortiment in de winkels groeit. Met ruim 2100 geregistreerde Biologische landbouwbedrijven in Nederland en 75,000 hectare Biologische landbouwgrond zijn we goed op weg, maar wat ons betreft is dat nog lang niet genoeg (bron: www.skal.nl).

Er zijn de laatste jaren ook meer Biologische geitenboeren bijgekomen en zij leveren ook meer Biologische geitenmelk. In 2019 werd er ruim 36 miljoen liter Biologische geitenmelk geproduceerd in Nederland. Dit is ruim 45% meer dan in 2017! bron: (www.CBS.nl).

Biologisch: is dat dan zoveel anders?

Biologische landbouw is minder intensief en beter voor de biodiversiteit. Onze Biologische flesvoeding wordt daarom gemaakt van Biologisch melk en producten afkomstig van Biologisch geteelde planten. Onze Biologische boeren en geitenhouders houden zich aan allerlei regels wat betreft de herkomst van hun grondstoffen, de productie, opslag en verwerking van de producten die ze produceren. En daar wordt ook op gecontroleerd.

Alle Biologische gewassen die we gebruiken, worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest geproduceerd. En dat geldt ook voor de weilanden waar onze Biologische geiten grazen en het voer dat ze krijgen. De stallen waar de geiten staan hebben een lekkere laag strooisel en de geiten hebben meer ruimte dan in een gewone stal. Onze Biologische melkgeiten worden ook niet behandeld met (preventieve) antibiotica of hormonen. Verder is onze flesvoeding vrij van ingrediënten verkregen door middel van genetische modificatie (GMO). Het gebruik van GMO is namelijk strikt verboden als je Biologisch produceert.

Biologisch gecertificeerd

Je mag niet zomaar een product verkopen als “Biologisch”. Het label Biologisch is wettelijk beschermd en mag alleen gebruikt worden voor producten waarvan het productieproces en de samenstelling aan wettelijke eisen voldoen. Deze eisen zijn voor alle landen van de EU hetzelfde: hartstikke handig, want dan weet je zeker dat iedereen dezelfde regels volgt.

In Nederland controleert SKAL BIOCONTROL (www.skal.nl) alle Biologische bedrijven en hun ingrediënten. Zo worden al onze toeleveranciers van Biologische ingrediënten gecheckt, net als onze productielocatie, de opslag en de distributie. En tenslotte wordt onze administratie ook nog gecontroleerd. Het resultaat is dat we gecertificeerd zijn en met trots het rechthoekige groene Europese Bio logo op onze verpakkingen zetten!

Je kan op de website van SKAL BIONTROL ook zelf controleren of een bedrijf echt Biologisch gecertificeerd is.

Zie voor meer informatie over het Europese Biologische logo:
https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/farming/organic-farming/organics-glance/organic-logo_en

Biologisch, en wat nog meer?

Wij gaan nog een stap verder dan alleen het gebruik van Biologische ingrediënten: wij gebruiken bewust alleen Biologische gewassen uit Europa: in onze producten vind je geen palmolie, kokosolie, of sojaolie. Verder voegen we omega-3 DHA* toe gemaakt van Algen in plaats van Tonijn (visolie). Gewoon, omdat we vinden dat je soms best iets kritischer mag zijn over wat je in je producten stopt.

Zie ook onze pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie.

* De toevoeging van omega-3 DHA aan zuigelingenvoeding is wettelijk verplicht vanaf 2020.

Europees Biologisch Keurmerk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En mis niks over de nieuwste kindervoeding feitjes