Capra aegagrus hircus

Dit is de Capra aegagrus hircus.

Voor één keer noemen we het beestje bij zijn wetenschappelijke naam.

Normaal gesproken noemen wij dit ook gewoon een geit. Want we spreken en schrijven graag klare, oer-Hollandse taal. Vandaag maken we een uitzondering. Omdat wetenschap hoog in het vaandel staat bij alles wat we doen.

Bij Pure Goat Company willen we weten wat er wetenschappelijk te weten valt. Wat dat betreft zijn we net zo nieuwsgierig als een Capra… eh… geit!

Kennis van zuivelzaken

The Pure Goat Company is in 2018 opgericht door Frank Dekker. Frank was bij een grote melkcoöperatie verantwoordelijk voor de inkoop van ingrediënten. 

Frank wilde maar één ding: een biologisch alternatief bieden voor de bestaande flesvoedingen (uiteraard blijft borstvoeding het beste)! Daarbij maakte hij dankbaar gebruik van al zijn kennis over (baby)voeding. En natuurlijk komt hem zijn jarenlange ervaring met de ontwikkeling en distributie van opvolgmelk goed van pas.

Maar waarom geitenmelk?

Opvolgmelk op basis van geitenmelk staat nog in de kinderschoenen. Althans, in Europa. De Europese Unie heeft geitenmelk pas in 2012 goedgekeurd als grondstof voor babyvoeding. Het is hier dus een relatief nieuw product. Het onderzoek naar de gezondheidsvoordelen is daardoor nog lang niet af. De oprichters van Pure Goat Company zien hier een mooie uitdaging in!

Ok. Maar waarom Biologisch?

Bij The Pure Goat Company loopt iedereen echt niet op geitenwollen sokken. Maar een beetje idealisme is ons niet vreemd. En dan is niets zo logisch als Biologisch.

Wetenschap is een hoofdingrediënt

Wetenschappers doen in allerlei landen onderzoek naar geitenmelk. Ze willen weten wat de natuurlijke eigenschappen zijn. Bij Pure Goat Company volgen we alles op de voet. En we staan open voor innovatie. Dus is er een mogelijkheid om de samenstelling van onze producten te verbeteren? Dan laten we er geen gras over groeien! Het spreekt voor zich dat we de wettelijke verplichtingen trouw volgen. Je mag dus absoluut vertrouwen op de producten van Pure Goat Company. Wil je graag alle details weten over de samenstelling van onze opvolgmelk? Kijk dan naar onze ingrediënten.

Lachen is gezond!

Daarom houden we bij Pure Goat Company wel van een gei(n)tje. Maar over de kwaliteit van ons product maken we nooit grappen. We nemen onze opvolgmelk zeer serieus. Dus zit je met een vraag? Dan mag je van ons een serieus antwoord verwachten. Stuur ons gewoon even een mailtje.

Op onze site vind je meer informatie over onze soorten opvolgmelk.