Waarom wij Biologisch met een hoofdletter schrijven

Waarom wij Biologisch met een hoofdletter schrijven?

Omdat het belang te groot is voor een kleine letter.

Nederlanders kiezen steeds vaker voor producten die Biologisch zijn. En dat is een positieve ontwikkeling. Want daar wordt de wereld alleen maar beter van.

Wij kiezen ook voor Biologisch

Al onze babymelk is Biologisch. Dat vinden we bij Pure Goat Company gewoon logisch. Biologisch is beter voor onze melkgeiten en de natuur. Dus laten we straks een betere wereld achter voor jouw kindje.

Maar het is ook eigenbelang. Want wij voelen ons zelf beter bij Biologisch – en dat geldt al helemaal voor onze geweldige geitenboeren!

Een Biologische geit is een blije geit

Dit is een geit die meer ruimte heeft in de stal. Die lekker naar buiten kan. En die uitsluitend Biologisch voer krijgt. Wat wil een geit nog meer? Klimmen? Ook wat dat betreft leggen we ze geen strobreed in de weg op onze geitenboerderijen.

Wat is er zo bijzonder aan Biologisch?

Nou, je moet de handen flink uit de mouwen steken voor je iets Biologisch mag noemen (dat moeten trouwens alle bedrijven met een Biologisch certificaat). En da’s maar goed ook. Dankzij strenge wettelijke eisen is (en blijft!) de kwaliteit van Biologische producten hoog.

Je krijgt het keurmerk Biologisch dus niet cadeau. Als Pure Goat Company moeten we deze titel verdienen, elke dag opnieuw. In deze blog lees je wat we hier allemaal voor doen – en láten!

Wat van ver komt, is niet lekker voor het milieu

Daarom is volle Biologische geitenmelk uit Nederland voor ons de basis. Alle andere ingrediënten zijn Europees.

Wij bestrijden bestrijdingsmiddelen

Groeit er onkruid tussen het gras? Dan verwijdert de Biologische geitenboer dit handmatig. Ja, dat is méér werk. Maar het betekent mínder bestrijdingsmiddelen.

Dat is niet het enige waar we tegen zijn. Zo gebruiken we géén kunstmest, géén genetisch gemodificeerde ingrediënten, géén antibiotica en géén hormonen om de groei of de melkproductie te stimuleren.

Plantaardige en diervriendelijke ingrediënten

We voegen alleen voedingsstoffen toe aan ons melkpoeder die goed zijn voor de ontwikkeling van je kindje en die wettelijk verplicht zijn. Bij het selecteren van ingrediënten houden we altijd rekening met het milieu.

Dit voegen we toe aan het poeder:

* IJzer, vitamines en andere mineralen

* Biologische lactose (melksuiker)

* DHA van Algen

* Biologische GOS vezels

* Biologische raapzaadolie en Biologische zonnebloemolie uit Europa. Op www.wnf.nl ontdek je waarom dit beter is dan plantaardige olie (palm, kokos, soja) uit de tropen.

Maarre… DHA?

Sinds 2020 is de toevoeging van DHA aan flesvoeding verplicht. Alleen kiezen wij voor DHA uit Algen – en niet uit Tonijn. Want we laten deze vis liever met rust. Op www.greenpeace.nl lees je waarom.

We schrijven Algen en Tonijn trouwens ook met een hoofdletter. Zó belangrijk vinden we dit!

Enne... GOS?

Staat voor Galacto-OligoSacchariden. Dat zijn ketens van koolhydraten die al enige tijd aan flesvoeding worden toegevoegd. Wij voegen Biologische GOS toe van Biologische melk.

Tot slot

Natuurlijk produceren we zo weinig mogelijk afval. We werken zoveel mogelijk met hernieuwbare grondstoffen. En we houden het hele productieproces gescheiden van niet-biologische producten.