Dit is de Capra aegagrus hircus.

Voor één keer noemen we het beestje bij zijn wetenschappelijke naam.

Normaal gesproken noemen wij dit ook gewoon een geit. Want we spreken en schrijven graag klare, oer-Hollandse taal. Vandaag maken we een uitzondering. Omdat wetenschap hoog in het vaandel staat bij alles wat we doen.

Bij Pure Goat Company willen we weten wat er wetenschappelijk te weten valt. Wat dat betreft zijn we net zo nieuwsgierig als een Capra… eh… geit!

Kennis van zuivelzaken

The Pure Goat Company is in 2018 opgericht door Frank Dekker en Rogier van Anholt. Zij kenden elkaar al van hun werk voor verschillende bedrijven die actief zijn in de kindervoeding branche. Frank was bij een grote melkcoöperatie verantwoordelijk voor de inkoop van ingrediënten. Rogier deed onderzoek en werkte aan de ontwikkeling van producten.

Frank en Rogier willen maar één ding: samen een biologisch alternatief bieden voor de bestaande flesvoedingen (uiteraard blijft borstvoeding het beste)! Daarbij maken zij dankbaar gebruik van al hun kennis over (baby)voeding. En natuurlijk komt hun jarenlange ervaring met de ontwikkeling en distributie van opvolgmelk goed van pas.

Daar komt nog bij dat Rogier een gepromoveerd bioloog is. Door zijn studie en werkervaring weet hij heel veel over ingrediënten en hun werking. Dit helpt hem om de beste en meest geavanceerde formule samen te stellen.

Maar waarom geitenmelk?

Opvolgmelk op basis van geitenmelk staat nog in de kinderschoenen. Althans, in Europa. De Europese Unie heeft geitenmelk pas in 2014 goedgekeurd als grondstof voor babyvoeding. Het is hier dus een relatief nieuw product. Het onderzoek naar de gezondheidsvoordelen is daardoor nog lang niet af. De oprichters van Pure Goat Company zien hier een mooie uitdaging in!

Ok. Maar waarom Biologisch?

Bij The Pure Goat Company loopt iedereen echt niet op geitenwollen sokken. Maar een beetje idealisme is ons niet vreemd. Frank en Rogier willen een gezonde wereld achterlaten voor de kinderen. En dan is niets zo logisch als Biologisch.

Wetenschap is een hoofdingrediënt

Wetenschappers doen in allerlei landen onderzoek naar geitenmelk. Ze willen weten wat de natuurlijke eigenschappen zijn. Bij Pure Goat Company volgen we alles op de voet. En we staan open voor innovatie. Dus is er een mogelijkheid om de samenstelling van onze producten te verbeteren? Dan laten we er geen gras over groeien! Het spreekt voor zich dat we de wettelijke verplichtingen trouw volgen. Je mag dus absoluut vertrouwen op de producten van Pure Goat Company. Daar komt bij dat we altijd een stapje extra zetten. Voor de gezondheid van je kindje én voor een beter milieu. Wil je graag alle details weten over de samenstelling van onze opvolgmelk? Klik op ingrediënten.

Lachen is gezond!

Daarom houden we bij Pure Goat Company wel van een gei(n(tje. Maar over de kwaliteit van ons product maken we nooit grappen. We nemen onze opvolgmelk zeer serieus. Dus zit je met een vraag? Dan mag je van ons een serieus antwoord verwachten. Stuur ons gewoon even een mailtje.

Op onze site vind je meer informatie over onze soorten opvolgmelk:

Bio opvolgmelk 2 geschikt voor 6-12 maanden

Bio opvolgmelk 3 geschikt voor 10+ maanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *