biologische geitenboerderij

Grijp je kans en meet de boer(in) van een biologische geitenboerderij!

Nog even en Pure Goat Company staat op het In de wolken Festival, wij hebben er zin in! Jij toch ook? Dit festival vol informatie, activiteiten en gezelligheid belooft een fantastische 3 dagen te worden. En wij van Pure Goat Company hebben ook wat leuks op de planning staan bij onze stand: meet de boer(in)!

Biologische geitenboer(innen)

Voor onze opvolgmelk halen wij melk van biologische geiten, want wij vinden dat geiten lekker moeten kunnen buitenspelen. En die mening wordt met ons gedeeld door Aafke van Tilburg en Johannis en Laura Struik: alle drie biologische geitenboer(innen). We hebben Aafke, Johannis en Laura uitgenodigd bij onze stand, voor onze ‘meet de boer(in)’. Heb je je wel eens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat op een geitenboerderij? Of aan welke eisen een geitenboer moet voldoen om zich biologisch te mogen noemen? Heb je andere vragen, of gewoon zin in een praatje met een biologische geitenboer(in)? Gezellig! Kom langs bij onze stand en Aafke, Johannis en Laura zullen al jouw vragen beantwoorden. Wij zorgen voor een lekker stukje geitenkaas erbij! Van blije geiten, uiteraard.

Kan je niet langskomen op het In de wolken Festival, maar wil je wel een beetje sfeer proeven? Op onze Instagrampagina houden we je het hele weekend op de hoogte.

Spelende geiten op het dak bij Aafke

Aafke is een biologische geitenhouder in Oude Tonge. Aafke en haar echtgenoot hebben de geitenhouderij aangevuld met akkerbouw en hebben zo een gemengd bedrijf. In totaal hebben ze 770 melkgeiten, 350 stuks jong vee en een aantal bokken voor het vlees op de geitenhouderij rondlopen. De geiten van Aafke krijgen een divers en uitgebreid menu voorgeschoteld. Wil je weten wat de biologische geiten allemaal eten? Kom langs bij onze stand, en Aafke zal het je vertellen! Deze geitenhouderij heeft ook nog iets extra bijzonders: de geiten en lammeren kunnen op het dak van de stal klimmen en spelen. Daar worden de geiten echt blij van! Wil je daar meer over weten? Je kunt Aafke op vrijdag (de 18e) van 12:00 tot 15:00 uur bij onze stand ontmoeten.

biologische geitenboerderij

Respect voor dier en natuur bij familie Struik

Boerderij Het Groenewout is een familiebedrijf met een behoorlijke geschiedenis, het bestaat al sinds de jaren dertig. Net als het bedrijf van Aafke, is het bedrijf van de familie Struik gemengd en biologisch. De familie heeft respect voor dier en natuur en werkt daarom zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Op deze geitenhouderij lopen zo’n 500 geiten, 200 lammeren en enkele koeien rond voor het restvoer en het vlees voor de familie. De mest van de dieren rijdt de familie uit op de akkers, en zo is de cirkel weer rond. Zou je daar wel meer over willen weten? Op zaterdag (de 19e) kun je Johannis en Laura tussen 13:00 en 15:00 uur de hemd van het lijf vragen.

Hou onze Facebookpagina en LinkedIn in de gaten, hier houden we je op de hoogte van alle activiteiten!

Ben je enthousiast geworden, maar heb je nog geen kaarten gekocht? Geen probleem! Stuur een mailtje aan info@puregoatcompany.com om kaartjes te bestellen. Voor de ‘meet de boer(in)’ hoef je geen afspraak te maken, je kan gewoon komen aanwaaien bij de stand van Pure Goat Company.

Wil je meer weten over Pure Goat Company? Lees dan dit artikel of stuur ons een bericht!