Ingrediënten

droplet wave icon

Onze Pure Goat Company’s Biologische flesvoeding zit bomvol met biologische volle geitenmelk. Daar voegen we dan nog de gebruikelijke extra voedingsstoffen aan toe zoals ijzer, vitamines en andere mineralen. En we hebben er nog een schepje bovenop gedaan met Biologische GOS vezels uit melk. Waarom? Omdat er genoeg onderzoek is gedaan om dit ingrediënt toe te voegen.

Alle andere dingen die erin zitten, zijn wettelijk verplicht. En dat is maar goed ook. En verder geen toevoegingen zoals maltodextrine, plantaardige olie uit de tropen, of visolie van Tonijn. 

Biologische volle geitenmelk

Wij maken onze flesvoeding met Biologische geitenmelk van een Nederlandse organisatie. Daar zijn ook een paar Biologische geitenhouders uit Duitsland en België bij aangesloten. Een Nederlands product dus met een klein Europees randje.

Onze geiten krijgen Biologisch voer, zoveel mogelijk van eigen land of van Biologische boeren uit de buurt. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. De geiten hebben ook extra ruimte in de stal en ze kunnen naar buiten om daar te grazen.

Geen plantaardige olie uit de tropen

We voegen aan onze flesvoeding vetten toe om aan de voedingsbehoefte te voldoen. Naast het melkvet uit de volle geitenmelk, gebruiken wij hiervoor plantaardige olie uit Europa: olie van zonnebloem en van raapzaad afkomstig van Biologische landbouw. In onze producten vind je dus geen sojaolie uit Brazilië, of kokosolie en palmolie uit Azië. Gewoon, omdat er hele mooie Biologische gewassen in Europa worden verbouwd en het dus niet nodig is om onze ingrediënten van heel ver te halen.

Met omega-3 DHA uit Algen en niet uit tonijnen

De wetenschap was er al lang uit en nu gelukkig ook de hele industrie: vanaf 2020 is het verplicht om DHA toe te voegen aan zuigelingenvoeding en opvolgmelk.

Natuurlijk voegen wij daarom ook DHA toe aan onze volledige zuigelingenvoeding en opvolgmelk. Maar dan wel DHA gemaakt van Algen. In de meeste andere merken zit DHA gemaakt van Tonijn. Kijk even op de achterkant van de verpakking van andere merken en zoek naar het woord ‘visolie’. Tonijn bevat veel DHA, omdat ze andere vissen hebben gegeten, die weer algen hebben gegeten. Wij vinden dat je van tonijn af moet blijven. En dat kan makkelijk door gewoon de bron van DHA toe te voegen: Algen dus.

Alleen Biologische lactose

Wij voegen alleen lactose toe van melk en geen andere suikers zoals maltodextrine (bijvoorbeeld van aardappelen of maïs) of glucose (bijvoorbeeld van suikerbieten). Gewoon, omdat het niet nodig is om iets anders dan lactose te gebruiken.

Biologische GOS vezels

Onze flesvoeding bevat Biologische GOS vezels. Deze afkorting staat voor Galacto-OligoSacchariden. GOS wordt al enige tijd toegevoegd aan flesvoeding, maar nog nauwelijks aan Biologische flesvoeding. Sinds kort wordt er ook Biologische GOS gemaakt (dus uit Biologische melk) en dit voegen wij als één van de eersten toe aan onze flesvoeding.

En verder?

Op onze verpakkingen staat hoeveel van elke voedingstof erin zit: de zogenaamde “gemiddelde voedingswaarde”. In deze tabel staan alle voedingsstoffen per 100 g poeder en per 100 ml klaargemaakte flesvoeding.

Onder “Ingrediënten” vind je ook de uitgebreide chemische namen van alle vitamines en mineralen die we toevoegen. Omdat er meerdere vormen van deze voedingsstoffen zijn, weet je eigenlijk nog niks als we alleen ‘Vitamine A’, of ‘Calcium’ vermelden. Dus daarom staat er ‘Retinylacetaat’ en geen ‘Vitamine A’, en geen ‘Calcium’ maar ‘Calciumhydroxide’.

Heel in het kort, dit zijn de vitamines die we toevoegen aan onze flesvoeding:

Retinylacetaat – Vitamine A
Thiaminehydrochloride – Vitamine B1
Nicotinamide – Vitamine B3
Calcium-D-pantothenaat – Vitamine B5
Pyridoxinehydrochloride – Vitamine B6
Cyanocobalamine – Vitamine B12
L-ascorbinezuur – Vitamine C
Cholecalciferol – Vitamine D
DL-α-tocoferylacetaat – Vitamine E
Fytomenadion – Vitamine K

En mocht je nog vragen hebben: info@puregoatcompany.com