Veel gestelde vragen
Kortingsacties
Af en toe hebben we een kortingsactie op onze website. Dat vinden we soms leuk :-) Alleen willen we het volgende vermelden
*Een kortingscode kan niet worden gecombineerd met andere kortingscodes.
**De productkorting voor een bepaalde actie wordt alleen ondersteund voor
eenmalige aankopen.
*** We geven geen kortingen op onze volledige zuigelingenvoeding
Waarom hoor ik de laatste tijd pas over opvolgmelk op basis van geitenmelk?
Het is bijna niet voor te stellen als je in Nederland woont, maar van oudsher wordt er wereldwijd meer geitenmelk gedronken dan koemelk. Geitenmelk wordt ook al veel langer gebruikt voor opvolgmelk in andere landen. Tot een paar jaar geleden stond de wetgeving in Europa alleen koemelk en soja toe in flesvoeding. In 2012 heeft de Europese Unie de wetgeving verruimt en sindsdien is flesvoeding met geitenmelk ook in Europa te krijgen. Soms duurt het gewoon wat langer voor de regels worden aangepast.
Waarom opvolgmelk op basis van geitenmelk?
Opvolgmelk op basis van geitenmelk is een goed alternatief voor opvolgmelk op basis van koemelk. Onze producten zijn mild van smaak en voldoen, zoals alle opvolgmelk producten, aan een strenge wetgeving. En…een geitje is gewoon een ander beestje.
LET OP bij koemelkallergie: onze flesvoeding is geen alternatief voor kindjes met een vastgestelde koemelkallergie. Er is kans op een reactie op geitenmelk bij koemelkallergie. Heeft je baby geen koemelkallergie, dan kan je bijvoorbeeld de opvolgmelk van Pure Goat Company proberen. Overleg daarvoor met je arts of consultatiebureau.
Waarom heeft Pure Goat voor Biologisch gekozen?
Onze producten zijn Biologisch gecertificeerd volgens de Europese normen. Alle Biologische producten moeten aan dezelfde Europese normen voldoen om het certificaat Biologisch te behalen. Dat betekent dat onafhankelijke instanties toezicht houden en controleren dat alle regels voor de Biologische landbouw en productie van Biologische voedingsmiddelen worden nageleefd. In Nederland ziet SKAL Biocontrole erop toe dat alle regels worden gevolgd: www.skal.nl.
Het Europese logo voor biologische producten op onze verpakking betekent
- dat gewassen geteeld worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen en dat geldt ook voor het voer dat de geiten krijgen
- dat er geen kunstmest gebruikt mag worden
- dat producten vrij zijn van genetisch gemodificeerde ingrediënten (dus gegarandeerd GMO-vrij)
- dat melkgeiten geen (preventieve) antibiotica krijgen en ook niet behandeld worden met groei- of melk-stimulerende hormonen
- dat de melkgeiten meer stalruimte hebben en ook naar buiten moeten kunnen
- dat biologische bedrijven zo min mogelijk afval produceren en dit zo veel mogelijk hergebruiken
- dat de hele productieketen gescheiden wordt gehouden van niet-biologische producten.
Is Pure Goat Company’s opvolgmelk anders dan andere flesvoeding?
Alle opvolgmelk die in Nederland te krijgen is, voldoet aan de regels wat betreft de kwaliteit en samenstelling van opvolgmelk. De wetgeving is kraakhelder over wat er (minimaal) in moet zitten, dus daar hoef je je als ouders geen zorgen over te maken.
Wij maken bepaalde keuzes wat betreft de herkomst van onze ingrediënten. Wij kiezen voor Biologisch en voor volle geitenmelk natuurlijk.
Wat gebeurt er met de jonge bokken?
Dat is een gevoelig onderwerp. Maar ook hier geven we graag een eerlijk antwoord op.
Er worden allerlei producten gemaakt op basis van geitenmelk. Van geitenyoghurt en geitenkaas tot onze eigen flesvoeding. Voor de productie van geitenmelk moeten er lammetjes worden geboren. Pas dan produceert de geit melk.
De vrouwelijke lammetjes die worden geboren geven later eveneens melk. Maar er worden ook mannetjesgeiten geboren, bokjes. En die spelen geen rol bij de melkproductie.
Natuurlijk zijn er een aantal bokjes nodig voor de voortplanting. Maar wat gebeurt er met de bokjes die overblijven?
Geitenvlees is in ons land niet populair. Met als gevolg dat de bokjes weinig geld opleveren.
Toch mag dat er niet toe leiden dat er slecht voor deze dieren wordt gezorgd. Veel Biologische geitenboeren hebben maatregelen genomen om de verzorging van de bokjes te verbeteren.
Zo hebben de Biologische geitenhouders met elkaar afgesproken dat de bokjes die op hun boerderij worden geboren niet naar een mesterij gaan. De dieren blijven minstens drie weken op de boerderij zelf. Natuurlijk worden de dieren daar goed verzorgd.
Na die periode van minimaal 21 dagen kunnen ze het transport naar de slachterij of de exportbestemming (landen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië) goed aan*. Dat neemt niet weg dat het lot van deze bokjes treurig blijft.
* Volgens de wet mogen de bokjes naar de slacht worden gebracht als ze minstens een week oud zijn.