DHA uit algenolie: goed voor jouw baby, lief voor de wereld

DHA uit algenolie: goed voor jouw baby, lief voor de wereld

 

Wat is DHA?

Er bestaan goede en slechte vetten. Hoewel er vaak benadrukt wordt dat mensen minder vet moeten eten, is het wel heel belangrijk dat je genoeg goede vetten binnenkrijgt - en dat geldt zeker voor baby's en jonge kinderen. Omega 3-vetten zijn zogenaamde goede vetten: het zijn meervoudig onverzadigde vetten. Er zijn verschillende soorten omega 3-vetten, waarvan alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) de bekendste zijn. DHA is dus een omega 3-vet, en het is er niet zomaar een. DHA is bijzonder: het is namelijk een lange-keten omega 3-vet.

Waar is DHA goed voor?

Moedermelk is van nature rijk aan vet: dit zorgt voor veel energie en bouwstenen voor je kindje om goed te groeien en te ontwikkelen. Er zit ook een kleine, maar niet onbelangrijke, hoeveelheid DHA in moedermelk. Voldoende DHA is ontzettend belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van je kindje, zowel in de buik als in het eerste levensjaar. Met name de hersenen en de ogen (het netvlies) hebben veel DHA nodig. We willen natuurlijk dat je kindje die goed ontwikkelt. 

Lees meer over onze ingrediënten

DHA uit algen

DHA komt uit microalgen. Dit zijn super kleine organismen, die je alleen kunt zien met behulp van een microscoop. Maar onderschat deze ukkies niet: microalgen produceren ongeveer de helft van de zuurstof die in de atmosfeer aanwezig is!

Algen groeien met een beetje licht en voedingsstoffen prima in (zee)water, waar ze door plankton worden gegeten, die weer door sardientjes worden gegeten, die weer door grotere vissen zoals tonijn worden gegeten. Vissen maken niet zelf DHA aan, maar halen het (indirect) uit algen.

Microalgen vormen dus het begin van de voedselketen, waardoor het leven in oceanen, zeeën en meren afhankelijk is van microalgen. 

 

Pure Goat gebruikt algenolie

DHA kan dus uit algen of uit vissen worden gehaald in de vorm van algenolie of visolie. Als producent hebben we voor algenolie gekozen. De algenolie die voor opvolgmelk wordt gebruikt, wordt helemaal los van het ecosysteem geproduceerd: geen vis zal er last van hebben. Wij halen wij onze DHA uit gekweekte algen, waardoor de productie geen negatieve invloed heeft op het ecosysteem. DHA direct van de bron dus, maar we laten de oceanen met rust. Dat vinden we goatig!