More our ingredients in goat milk follow-on formula

Meer over onze ingrediënten

In deze blog willen we een tikje uitgebreider over onze ingrediënten vertellen. Let's goat!

Biologische geitenmelk
Wij maken onze opvolgmelk met Biologische volle geitenmelk van meer dan 40 Biologische geitenboerderijen. Deze boerderijen staan met name in Nederland en een aantal in Duitsland en België. Een Nederlands product dus met een klein Europees randje.

Onze geiten krijgen Biologisch voer, zoveel mogelijk van eigen land of van Biologische boeren uit de buurt. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. De geiten hebben ook extra ruimte in de stal en ze kunnen naar buiten om daar te grazen.

Zonnebloem- en raapzaad olie
We voegen aan onze opvolgmelk vetten toe om aan de voedingsbehoefte van baby’s te voldoen. Naast het melkvet uit de volle geitenmelk, gebruiken wij hiervoor plantaardige olie: olie van zonnebloem en van raapzaad afkomstig van Biologische landbouw. In onze producten vind je geen sojaolie uit Brazilië, of kokosolie en palmolie uit Azië. Gewoon, omdat er hele mooie Biologische gewassen in Europa worden verbouwd en het niet nodig is om onze ingrediënten van heel ver te halen.

Met omega-3 DHA uit Algen
De wetenschap was er al lang uit en nu gelukkig ook de hele industrie: vanaf 2020 is het verplicht om DHA, DocosaHexaenoic Acid, toe te voegen aan opvolgmelk.

Natuurlijk voegen wij daarom ook DHA toe aan onze opvolgmelk. Maar dan wel DHA gemaakt van Algen. DHA kan namelijk verkregen worden uit Algen of uit Visolie. DHA wordt geproduceerd in Algen en omdat vissen deze Algen eten bevatten grotere vissen veel DHA. Voor onze opvolgmelk hebben wij gekozen voor de bron van DHA: Algen dus.

Bijkomend voordeel is dat onze opvolgmelk daarom vis-vrij en dus vrij is van het allergeen “vis”.

Wist je dat je op de verpakking bij de ingrediënten kan zien wat de bron is van de DHA in onze opvolgmelk? Zoek in de ingrediëntenlijst naar het woord Alg.

Extra lactose
Om aan de behoefte van baby’s te voldoen, moet aan opvolgmelk extra koolhydraten worden toegevoegd, dit geldt voor alle opvolgmelk. Wij hebben hier gekozen voor lactose van melk, daarom ook wel melksuiker genoemd. Een andere bron van koolhydraten die vaak gebruikt wordt in de industrie is maltodextrine, een plantaardige bron van koolhydraten van bijvoorbeeld aardappelen of maïs.

Biologische GOS-vezels
Onze opvolgmelk bevat Biologische GOS-vezels. Deze afkorting staat voor Galacto-OligoSacchariden.

GOS-vezels komen van nature voor in bepaalde noten en peulvruchten. Ook wordt GOS al enige tijd toegevoegd aan opvolgmelk. Sinds kort wordt er ook Biologische GOS gemaakt (dus uit Biologische melk) en kunnen wij het toevoegen aan onze Biologische opvolgmelk.

En verder?
Op onze verpakkingen staat hoeveel van elke voedingstof erin zit: de zogenaamde “gemiddelde voedingswaarde”. In deze tabel staan alle voedingsstoffen per 100 g poeder en per 100 ml klaargemaakte flesvoeding.

Onder “Ingrediënten” vind je ook de uitgebreide chemische namen van alle vitamines en mineralen* die we toevoegen. Omdat er meerdere vormen van deze voedingsstoffen zijn, weet je eigenlijk nog niks als we alleen ‘Vitamine A’, of ‘Calcium’ vermelden. Dus daarom staat er ‘Retinylacetaat’ en geen ‘Vitamine A’, en geen ‘Calcium’ maar ‘Calciumhydroxide’*.

En mocht je nog vragen hebben: info@puregoatcompany.com


* onze opvolgmelk voldoet, net als alle andere opvolgmelk, aan wettelijk vastgelegde normen voor vitaminen en mineralen