Biologisch groeit

Biologisch groeit

Steeds meer mensen kiezen voor Biologische producten, ook voor hun kinderen. Er komen dan ook steeds meer Biologische land- en tuinbouwbedrijven bij en het Biologische assortiment in de winkels groeit. Met ruim 2100 geregistreerde Biologische landbouwbedrijven in Nederland en 75,000 hectare Biologische landbouwgrond zijn we goed op weg, maar wat ons betreft is dat nog lang niet genoeg (bron: www.skal.nl).

Er zijn de laatste jaren ook meer Biologische geitenboeren bijgekomen en zij leveren ook meer Biologische geitenmelk. In 2019 werd er ruim 36 miljoen liter Biologische geitenmelk geproduceerd in Nederland. Dit is ruim 45% meer dan in 2017! bron: www.CBS.nl).


Biologisch: is dat dan zoveel anders?
Biologische landbouw is minder intensief en beter voor de biodiversiteit. Onze Biologische opvolgmelk wordt daarom gemaakt van Biologische melk en producten afkomstig van Biologisch geteelde planten. Onze Biologische boeren en geitenhouders houden zich aan allerlei regels wat betreft de herkomst van hun grondstoffen, de productie, opslag en verwerking van de producten die ze produceren. En daar wordt ook op gecontroleerd.

Alle Biologische gewassen die we gebruiken, worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest geproduceerd. En dat geldt ook voor de weilanden waar onze Biologische geiten grazen en het voer dat ze krijgen. De stallen waar de geiten staan hebben een lekkere laag strooisel en de geiten hebben meer ruimte dan in een gewone stal. Onze Biologische melkgeiten worden ook niet behandeld met (preventieve) antibiotica of hormonen. Verder is onze opvolgmelk vrij van ingrediënten verkregen door middel van genetische modificatie (GMO). Het gebruik van GMO voor het verkrijgen van ingrediënten is namelijk strikt verboden als je Biologisch produceert.

 

Biologische geitenmelk ingrediënten

In Nederland controleert SKAL BIOCONTROL (www.skal.nl) alle Biologische bedrijven en hun ingrediënten. Zo worden al onze toeleveranciers van Biologische ingrediënten gecheckt, net als onze productielocatie, de opslag en de distributie. En tenslotte wordt onze administratie ook nog gecontroleerd. Het resultaat is dat we gecertificeerd zijn en met trots het rechthoekige groene Europese Bio logo op onze verpakkingen zetten!

Wist je dat je op de website van SKAL BIONTROL ook zelf kan controleren of een bedrijf Biologisch gecertificeerd is?

Zie voor meer informatie over het Europese Biologische logo:
https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/farming/organic-farming/organics-glance/organic-logo_en