Waarom gebruiken we bij Pure Goat Company eigenlijk metalen blikken?

Waarom gebruiken we bij Pure Goat Company eigenlijk metalen blikken?

Wat voor een goate vraag!

De belangrijkste functie van verpakkingen is: de inhoud beschermen tegen besmetting, bederf en beschadiging tijdens het logistieke proces en ook daarna. Metaal, nog specifieker: tinplate, biedt een veerkrachtige bescherming en is een van de sterkste barrières tegen UV en zuurstof. Hierdoor kunnen producten langer worden bewaard en hoeft er minder weggegooid te worden. Daarbij blijven essentiële voedingsstoffen beter behouden. Daar worden jij en je kleintje ook blij van, toch?

Duurzaamheid

Een ander belangrijk aspect is duurzaamheid. Metaal is een zeer duurzame keuze omdat het eindeloos gerecycled kan worden. Er zijn grote verschillen tussen het aantal keren dat verschillende materialen gerecycled kunnen worden. Sommige materialen, zoals plastic, kunnen maar een beperkt aantal keren worden gerecycled voordat ze afbreken en definitief moeten worden weggegooid.

Bij metalen is een circulaire stroming mogelijk waardoor er minder nieuw materiaal nodig is. Metaal heeft ook een van de hoogste recyclingpercentages in vergelijking met andere materialen. Hoge recyclebaarheid en hoge recyclingpercentages zijn beide nodig voor circulariteit. Gooi je lege Pure Goat blik daarom bij het PMD afval! 

Wist je al dat: 80 procent van al het metaal dat ooit geproduceerd is, nog steeds in omloop is? Zo Goat right?