Waarom geitenmelk voor baby's?

Waarom geitenmelk voor baby's?

Waarom geitenmelk voor baby’s?

Borstvoeding is het beste voor je baby. Dat weten we allemaal. Maar als je om bepaalde redenen geen borstvoeding kan geven, overweegt om over te schakelen van borstvoeding of een combinatie van fles- en borstvoeding wilt proberen, kan geitenmelk een fijne keuze zijn voor je kleintje. Steeds meer ouders overwegen geitenmelk voor baby's als een waardevol onderdeel van de voeding van hun kindje.

Keuze voor geitenmelk

Persoonlijke voorkeur speelt een grote rol; sommige ouders zijn proactief op zoek naar een alternatief voor koemelkproducten en vinden in geitenmelk voor baby’s een welkome keuze. Culturele invloeden zijn ook bepalend – wist je dat wereldwijd veel geitenmelk wordt gedronken? Het komt dus vaker voor dat ouders bijvoorbeeld zelf zijn opgegroeid met geitenmelk en deze traditie willen voortzetten. Soms is het ook een zorgprofessional die de voordelen van baby geitenmelk benadrukt. Denk daarbij aan kindjes die een gevoelige buik hebben. Geitenmelk voor baby’s kan ook hier een alternatief zijn.

Zoals alle opvolgmelk producten op basis van koemelk moet geitenmelk voor baby’s op ook voldoen aan de strenge Europese wetgeving. Het succes van geitenmelk is te zien in een groeiende zichtbaarheid in winkels en online. Dat kan ook een reden zijn dat geitenmelk baby producten steeds populairder worden onder jonge ouders. Hoe mooi is dat?

Geitenmelk voor baby’s als overweging bij voedselgevoeligheden

Hoewel geitenmelk voor baby's geen aanbevolen alternatief is voor kinderen met een gediagnosticeerde koemelkallergie, overwegen sommige ouders het wanneer ze nog in de onderzoeksfase zitten naar de voedselgevoeligheden van hun kind. Voordat overgeschakeld wordt op een alternatieve voeding zoals baby geitenmelk, is het essentieel om dit te doen in nauw overleg met een kinderarts. Dit zorgt ervoor dat de overgang veilig en afgestemd is op de gezondheidsbehoeften van de baby.

Het is ook belangrijk voor ouders om te begrijpen waarom geitenmelk baby producten een hogere prijs kunnen hebben. De kostprijs reflecteert de lagere melkproductie van geiten in vergelijking met koeien. Een koe kan tussen 20 en 30 liter melk geven, maar een geit slechts 2-3 liter per dag. Wat een verschil.

Voor meer informatie en antwoorden op specifieke vragen over waarom geitenmelk baby voeding passend zou kunnen zijn voor jouw gezin, staan we klaar om jouw vragen te beantwoorden via info@puregoatcompany.com.

Hier vind je nog meer informatie over waarom geitenmelk voor baby's.