Hoe bewaar ik opvolgmelk?

Hoe bewaar ik opvolgmelk?

Hoelang kan ik opvolgmelk bewaren?

Na opening van het blik kun je de Pure Goat Bio opvolgmelk 3 weken bewaren. Na die periode kan de kwaliteit hiervan niet meer gegarandeerd worden. Veiligheid boven alles!

Gooi overgebleven melk binnen een uur na bereiding weg. De houdbaarheidsdatum van een gesloten blik staat altijd vermeld op de onderkant van het blik.

Kan ik opvolgmelk in de koelkast bewaren?

Een gesloten Pure Goat blik kan het beste bewaard worden op een koele, droge plek. Een keukenkastje is een geschikte plaats. Bewaar de Pure Goat blikken niet in de koelkast.

Als je een fles van tevoren wilt bereiden, kun je deze het beste koud bereiden en slechts één keer opwarmen.

Hoe lang kan je opvolgmelk in de koelkast bewaren?

Wij adviseren om de fles niet langer dan 8 uur van tevoren klaar te maken- en te bewaren in de koelkast. Zet ze na bereiding achter in de koelkast (waar de melk het koudst wordt). Zorg ervoor dat de temperatuur in de koelkast op 4°C staat. 

Kan ik opvolgmelk in de vriezer bewaren?

Het invriezen van opvolgmelk wordt over het algemeen afgeraden omdat het de samenstelling van de voeding kan veranderen en mogelijk een negatief effect heeft op de kwaliteit en veiligheid ervan. Het invriezen van opvolgmelk kan leiden tot een ongelijkmatige consistentie en daardoor kan het zelfs na ontdooien en schudden niet goed mengen. Ook kan invriezen de stabiliteit van bepaalde vitamines en voedingsstoffen in het poeder aantasten, waardoor ze mogelijk minder effectief zijn. Na verloop van tijd kunnen deze veranderingen leiden tot een afname van de voedingskwaliteit.