Monique

Forældre taler ud: blog 1 – starten

“Jeg var så glad for, at det var i min 'flugttaske'!”

Jeg kigger på mine bryster. At der snart skal komme mælk ud af dem, kan jeg slet ikke forestille mig nu. Hvordan vil det se ud? Og hvordan kommer det så ud? Som en stråle? Eller er det en masse små huller, hvor mælken kommer ud?

Jeg retter mig selv. Måske kommer der slet ikke noget mælk ud! Fra veninder ved jeg, hvor kompliceret amning kan være. Jeg håber, det lykkes, men hvis ikke, så gør jeg ikke en stor sag ud af det! Jeg vidste ikke meget…. Fødslen endte uventet med et kejsersnit. Jeg blev hjulpet af det (oftest søde) hospitals personale. Jeg kunne benytte mig af de bedste eksperter, endda en ammekonsulent kom forbi, og en brystpumpe blev hurtigt skaffet til mig. For amningen kom bare ikke i gang. Uanset hvor hårdt jeg masserede (efter ordre) og forsøgte at få mælken ud af mine bryster, kom der intet ud.

En kop flaskeernæring

Min datter havde en lav fødselsvægt, så personalet var lidt stresset. Den ernæring måtte ikke tage for lang tid, ellers fik hun en 'kop' flaskeernæring. De nye Scrabble-termer fløj mig om ørerne. Da der efter en dag stadig ikke flød modermælk, var den kop flaskeernæring virkelig nødvendig. Jeg var så glad for, at jeg havde forberedt mig og det var i min 'flugttaske'!

Jeg er typen af kvinde, der læser etiketter i supermarkedet

Jeg forsøger at undgå E-numre. Og jeg laver helst selv plejeprodukter. Selvom jeg ikke ville indrømme det dengang, må jeg med tilbagevirkende kraft erkende, at hormonerne og den mængde fritid, jeg havde på grund af min orlov, forværrede dette. Kun det bedste til mit barn! Med viden om, at amning ikke nødvendigvis lykkes, ville jeg på forhånd finde ud af, hvilken flaskeernæring der var det bedste alternativ. Jeg læste om modermælksbanken. Et fantastisk initiativ, men jeg følte stor modstand mod at give mit barn en andens mælk… Er den mor sund? Spiser hun godt? Har hun sygdomme, der kan overføres? Og det føltes lidt truende, at en anden mor fodrede mit barn. Helt vildt hyklerisk selvfølgelig. For flaskeernæring er også lavet af animalsk mælk. Alligevel føltes det bedre, fordi det er fuldstændig gennemarbejdet og opfylder dagens standarder.

For mig er økologi normen

Jeg synes, det er helt normalt, både for dyrevelfærd og miljøet. Men også for mig selv. Dermed faldt mange mærker allerede fra. Ved at læse op på det havde jeg også en svag præference for gedemælk, men det var ikke super vigtigt. Først syntes ingredienserne ikke at adskille sig meget fra hinanden. Der er jo meget strenge regler, som kunstig ernæring skal opfylde. Men efter min research opdagede jeg dog forskelle. Disse fandt jeg så vigtige, at jeg begyndte at sammenligne dem og endte til sidst med Pure Goat. Sådan endte en dåse i min flugttaske. En skeptisk sygeplejerske tog den ud.

Brillerne måtte på, for denne flaskeernæring kendte hun ikke!

Set i bakspejlet meget sjovt, for jeg ved nu, at tilberedningsmetoden ikke eller næppe adskiller sig. Men også dejligt, at hun var så grundig. Hvor er jeg glad for, at hendes allerførste ernæring, den nødvendige kop, var flaskeernæring, som jeg selv havde valgt og stadig står ved. At jeg ikke skulle købe en dåse på hospitalet med ingen eller få valgmuligheder og ofte også meget dyrere end andre steder.

Og jeg var også superglad for, at amningen alligevel kom i gang efter to dage! Hvorfor jeg efter et par uger også begyndte at give flaskeernæring ved siden af amningen, og hvordan det gik til, kan du læse om i min næste blog. Har du spørgsmål i forbindelse med min blog?

Så send bare en mail til Pure Goat. De vil med glæde videresende dine spørgsmål til mig.

Og jeg vil gøre mit bedste for at besvare dem!