de combinatie van moedermelk en flesvoeding

Forældre taler ud: Blog 3 – Kombinationen af modermælk og flaskeernæring

"Jeg skulle og måtte amme."

Temmelig udmattet sidder min mand og jeg efter 10 uger igen på sundhedsplejen. Poser under øjnene, blege ansigter, trætte. Simpelthen trætte. Forsigtigt spørger sundhedsplejersken, om jeg ikke vil supplere amningen med flaskeernæring. Taknemmeligt ser jeg på hende.

Efter 10 uger med udelukkende amning er jeg udmattet. Det går meget besværligt. Jeg tvivler på, om der kommer nok mælk ud af mine bryster, og jeg har allerede haft brystbetændelse to gange og lider af revnede brystvorter. Før fødslen havde jeg fast besluttet, at det ikke skulle være en stor ting, men jeg vidste ikke, at hormonerne kunne spille sådan et puds!

Skal modermælk?

Jeg var fast besluttet, jeg græd som pisket. Men jeg måtte og skulle amme, for det er det allerbedste! Det tror jeg stadig på, men nu ved jeg også, at der er mange mulige variationer. For nogle mødre lykkes det, for andre gør det ikke. Og for mig lykkes det lidt, det kan også lade sig gøre.

Vores lille pige tager ikke nok på, sundhedsplejersken er bekymret

På sundhedsplejen er de heldigvis afslappede omkring de velkendte 'kurver'. Det ændrer ikke på, at min pige ligger under gennemsnittet i vægt. En sød ammekonsulent har kigget med mange gange. Men senere forstod jeg, at de ikke må rådgive om at stoppe eller supplere med flaskeernæring! Hvilket er en skam, da der ikke er meget gennemsigtighed omkring det…

Det er i min datters interesse at supplere med flaskeernæring Jeg vil ikke opgive amningen, men det tærer nu for meget på både mig og min mand. Det laveste punkt var at amme tre timer i træk midt om natten. Jeg havde ingen idé om, hvad der var 'normalt'. Jeg troede, det skulle være sådan. En veninde fortalte, at hun ammede i ti minutter, og jeg troede hende ikke, det kunne jeg slet ikke forestille mig.

Sundhedsplejersken forklarede mig, at på grund af træthed og stress fra brystbetændelsen, faldt mælkeproduktionen. Det koster min datter meget besvær og energi at få mælken ud. Således er vi endt i en ond cirkel.

Takket være den forklaring og fordi det går op for mig, at det ikke kan fortsætte sådan her, tager jeg imod rådet om også at give flaskeernæring. På den måde får jeg lidt luft og produktionen kan komme i gang igen. Men... hvordan gør man det?

Jeg kan ingen steder finde ordentlig information om at kombinere amning og flaskeernæring

Det er enten det ene eller det andet. De hjemmesider, der siger 'modermælk er bedst' gør mig ikke glad, det føles nogle gange som et nederlag. Jeg havde ingen idé om, at producenterne er forpligtet til at skrive det på deres sider!

Vi fodrer på forespørgsel, og intuitivt begynder vi at kombinere modermælk og flaskeernæring. Vi starter med modermælk, så jeg er sikker på, at hun får det hele. Hvis hun derefter stadig er tørstig, laver vi en flaske. Vi vil føre en logbog og håber derved at få indsigt i, hvor meget hun cirka drikker.

Har du spørgsmål i forbindelse med min blog? Så send bare en mail til Pure Goat. De vil med glæde sende dit spørgsmål videre til mig, og jeg vil gøre mit bedste for at besvare det!

Reaktion fra Pure Goat Company:

Naturligvis er Monique ikke den eneste unge mor, der oplever noget lignende. At give bryst går ikke altid lige glat. Men dit lille barn skal jo drikke. På grund af den velkendte vækstkurve.

Pure Goat Company er fortaler for amning. Men lykkes det ikke? Eller ikke nok? Så er vi glade for, at vores flaskeernæring kan tilbyde en løsning! Naturligvis i samråd med din læge eller sundhedsplejersken.

Team Pure Goat Company