afbouwen van de borstvoeding

Forældre taler ud: blog 4 – nedtrapning af amning

"YES! Jeg har nået 6 måneder"

Hvor er jeg stolt! Det har jeg alligevel formået. Og hold da op, hvor har det været en kompliceret proces. Aldrig troede jeg, at jeg ville være så beslutsom. Og at det ville blive sådan et kludder...

Mit mål var at amme præcis 6 måneder. Det mål har jeg dog justeret et par gange. Først var jeg glad for at klare den første uge. Så ville jeg nå 6 uger. Derefter 3 måneder. Og fra det øjeblik var hver ekstra måned en gave. Men jeg håbede hele tiden på 6 måneder.

Jeg troede altid, at amning var noget naturligt og bare ville gå af sig selv. Desværre er det ikke sådan!

Den milepæl med et halvt års amning har jeg desværre ikke kun nået med modermælk. Jeg klarede det ved at supplere med flaskeernæring, hvilket viste sig at være den bedste løsning for os. Dermed kunne jeg holde de 6 måneder med amning uden at gå ned på det selv.

Især da jeg begyndte at arbejde igen og skulle pumpe ud, var jeg glad for denne kombination. For det fandt jeg også meget udfordrende. Jeg gjorde det med kærlighed for hende, men jeg tror ikke, at jeg vil gøre udmalkning til min hobby...

Søgning og kludder

I min tidligere blog fortalte jeg lidt om den følelsesmæssige kombination af modermælk og flaskeernæring. I begyndelsen var det meget søgen og kludder, men vi fandt gradvist mere rytme og rutine. Vi fandt også ud af, hvor meget hun ønskede at drikke.

Hvad jeg kunne give af modermælk, det gav jeg. Og hvad hun så ønskede ekstra af flaskeernæring, det gav vi hende. Fordi det var så svært for hende at drikke, har jeg for det meste pumpet modermælken ud og givet hende det via flasken. Fordelen ved det var, at vi også vidste, hvor meget modermælk hun drak.

Nedtrapning af amning var stadig en udfordring

Jeg vidste ikke, hvad jeg kunne forvente. Men på grund af den lave produktion formodede jeg, at det ville gå hurtigt. I begyndelsen pumpede jeg en gang mindre om dagen. Det holdt jeg ud i en uge. Derefter pumpede jeg endnu en gang mindre om dagen.

Efter et par dage havde jeg en fornemmelse af, at jeg hurtigt kunne trappe yderligere ned. Jeg pumpede kun, når jeg følte ubehagelig mælkeophobning. En smule opsvulmet fandt jeg ikke så slemt, men jeg ønskede at undgå en ny brystbetændelse.

Til sidst har jeg nedtrappet over 2 uger. Fra veninder har jeg forstået, at det er meget hurtigt. Jeg var heldig, at jeg ikke havde så meget besvær med det. Nu hvor min datter er 6 måneder gammel, er vi begyndt på fast føde. For tiden lever hun dog mest af modermælkserstatning – plus en afbalanceret kost af kram og kys!

Har du spørgsmål i forbindelse med min blog? Send bare en mail til Pure Goat. De vil med glæde videreformidle dit spørgsmål til mig. Og jeg vil gøre mit bedste for at besvare det!

Kommentar fra Pure Goat Company:

Vi kan forstå Moniques glæde. Hvis amning ikke går af sig selv, venter der den unge mor hårde dage (og udmattende nætter). Så er det en stor lettelse, hvis man kan kombinere modermælk og flaskeernæring.

Monique gik på jagt efter Økologisk flaskeernæring. Fordi hun har et skarpt øje for dyrevelfærd og miljø. Så endte hun på Pure Goat Companys hjemmeside. Og hun er langt fra den eneste mor, der har fundet vej til os!

Giver du også dit lille barn helst Økologisk? Og leder du efter et alternativ til komælk? Så er det godt at vide, at vores Økologiske flaskeernæring er baseret på fuldfed hollandsk gedemælk.

Team Pure Goat Company