Tijd voor wat basiskennis over opvolgmelk

Tijd voor wat basiskennis over opvolgmelk

Laten we beginnen met een waarheid als een geit. De beste voeding voor je kindje is en blijft borstvoeding. Geen discussie daarover. Maar er is één maar. Stel dat het geven van borstvoeding niet (volledig) lukt, wat dan? Dan is dit ons advies:

Volg altijd het advies van een onafhankelijke deskundige

Ben je van plan om over te stappen op flesvoeding als aanvulling of vervanging? Overleg dan vooraf met je huisarts of het consultatiebureau. Dan weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor je baby.

Minimumleeftijd voor opvolgmelk: 6 maanden

Pure Goat Company’s Opvolgmelk 2 is geschikt voor zuigelingen die ouder zijn dan 6 maanden. En dan uitsluitend als onderdeel van een gevarieerd eetpatroon. Onze opvolgmelk sluit prima aan bij de ontwikkeling van je kleine druktemaker. Want je kindje begint al lekker actief te worden. Ook de smaakpapillen komen op deze leeftijd volop in actie. Bijvoorbeeld bij het eten van de eerste hapjes fruit of groente. Je kunt beginnen naast het geven van opvolgmelk met deze oefenhapjes in de periode van 4 tot 6 maanden. Dit is overigens nog geen vervanging van borstvoeding of opvolgmelk.

‘Heeft het de jonge fijnproever gesmaakt?’

De vraag stellen is bij je kindje meestal overbodig. De kritiek op het gebodene is vaak van het gezicht te scheppen. Helaas ook letterlijk, als het oefenhapje weer wordt uitgespuwd. Geef de moed niet op! Blijf verschillende gezonde producten aanbieden. Zodat de kleine kan wennen aan de diverse smaken. Immers: jong geleerd is oud gedaan. Ook op culinair gebied. Meer weten over het geven van oefenhapjes? Kijk op de site van het Voedingscentrum voor een aanpak die verantwoord is én hopelijk in de smaak valt bij je kindje.

Wat volgt er na Opvolgmelk 2?

De opvolger heet - heel verrassend - opvolgmelk 3. Deze opvolgmelk is specifiek geschikt voor zuigelingen ouder dan 10 maanden. Ook deze opvolgmelk maakt deel uit van een gevarieerd eetpatroon. Er is weinig verschil in smaak tussen opvolgmelk 2 en 3. De overgang naar opvolgmelk 3 verloopt daarom normaal gesproken soepel. Wil je je kindje toch langzaam laten wennen aan opvolgmelk 3? Maak dan de eerste paar keer een mix van beide producten.

Wat zit er in opvolgmelk van Pure Goat Company?

De basis is Biologische volle geitenmelk. Daar voegen we dan nog de gebruikelijke extra voedingsstoffen aan toe. Sommige ingrediënten zijn verplicht. Vanzelfsprekend volgen wij alle aanbevelingen en wettelijke verplichtingen voor opvolgmelk.

Opvolgmelk 2 (vanaf 6 maanden) is geen volledige voeding

Dit is een aanvulling op de voeding van je kindje. De samenstelling van deze opvolgmelk is hierop afgestemd. Wat niet nodig is, zit er ook niet in. We hebben alleen stoffen toegevoegd die je kleintje goed kan gebruiken. Onder andere calcium en ijzer.

Opvolgmelk 3 (vanaf 10 maanden) hebben we nog iets meer aangepast

De meeste kindjes eten vanaf die leeftijd al wat gevarieerder. Ook staan er al gewone voedingsproducten op het menu. Deze opvolgmelk houdt hier rekening mee en past dus bij het veranderende eetpatroon van je kindje. Meer weten? Graas vooral eens rond op de site van Pure Goat Company. Heb je daarna nog een vraag? Stuur ons gewoon een mailtje aan info@puregoatcompany.com.

Wil je meer over onze ingrediënten weten? Lees dan hier meer.